ZG liga 1. i 2.kolo početnici – Zagreb, 14.12.2019.g.

Nakon Siska i Rijeke ovo je bila 3. provjera najmlađih natjecatelja u kategoriji početnika. Zagrebačka liga organizira se u ljetnom i zimskom ciklusu kao provjera i priprema za Regionalno natjecanje, kao najvažnije u toj kategoriji.

Regionalno prvenstvo se također održava u dva dijela, veljači i lipnju, te je  važan pokazatelj kvalitete mlađih dobnih uzrasta po klubovima Zagrebačke regije.

S obzirom na rezultate naših malih natjecatelja s ove Zagrebačke lige za početnike možemo se s oprimizmom pripremati  i čekati glavna natjecanja. Na natjecanjima Zagrebačke lige kao i na našim klupskim natjecanjima plivačke škole kroz godinu mali Mladostaši stječu iskustvo iz natjecanja u natjecanje kao što je ova Zagrebačka liga ali i kroz 3 natjecanja plivačke škole kroz godinu. Sada nas očekuje Božićno natjecanje koje u velikom broju okuplja naše članove plivačke škole ali i u još večoj mjeri i njihove navijače. Posebno vesele pune tribine njihove najvažnije podrške i puno plivalište vesele djece u crvenim majicama koja jedva čekaju pokazati što su naučila.

Osim napredka u rezultatu , sve lijepšoj tehnici plivanja, raste i njihovo samopouzdanje, odgovornost i disciplinirano ponašanje na natjecanjima. To se moglo vidjeti i na ovom natjecanju gdje je svih naši 35 predstavnika pokazalo svoju kvalitetu u konkurenciji 233 plivačica i plivača iz 10 Zagrebačkih klubova.  Takvim načinom rada raste njihova želja za treniranjem i druženjem s vršnjacima što je ujedno  i nama trenerima najveća zadaća, pronaći put  da zavole plivanje . Što duže uživaju u tom spotu biti će veseliji , zdraviji a samim time i roditelji bezbrižni.

Veselimo se sljedećim izazovima.

Rezultate natjecanja Zagrebačke lige možete vidjeti na linku.

Treneri plivačke škole