Upisi sportaša u razredne odjele za sportaše

Sukladno naputku Ministarstva znanosti i obrazovanja, i ove godine vrši se upis mladih sportaša – učenika u razredne odjele za sportaše.

Postupak upisa provodi se uz pomoć Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole (NISpuSŠ), a za tu namjenu dostupan je specijalizirani internetski servis na adresi: www.upisi.hr. Svi zainteresirani sportaši koji žele steći pravo upisa u razredne odjele za sportaše obavijestite o slijedećim rokovima:

  • 4. – 12. lipnja – Nacionalni sportski savezi izrađuju preliminarne rang-liste prijavljenih kandidata prema kriterijima sportske uspješnosti.
  • 13. lipnja – Nacionalni sportski savezi službeno objavljuju preliminarne rang-liste na naslovnici svojih internetskih stranica.
  • 13. – 19. lipnja – Prigovor kandidata na pogreške (neupisani podaci, pogrešno upisani podaci i dr.) Nacionalni sportski savezi ispravljaju rang liste.
  • 21. lipnja – Nacionalni sportski savezi službeno objavljuju konačne rang-liste na naslovnici svojih internetskih stranica te ih dostavljaju Ministarstvu (Središnjem državnom uredu za sport).
  • 21. – 24. lipnja – Unos zaprimljenih rang-lista u NISupSŠ te dodjeljivanje bodova kandidatima na temelju algoritma.

 

Jedna od škola koja je otvorila sportski razred za iduću školsku godinu je Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju, a više informacija o tome možete vidjeti na poveznici.