Regionalno PH početnici – Zagreb, 15.-16.02.2020.g.

Mali, a veliki. Riječi koje najbolje opisuju naše i vaše Mladostaše u proteklom vikendu na Regionalnom prvenstvu. Djeca, mali ‘’klinci’’ koji sa toliko žara i potpore odrade 2 dana, 3 programa natjecanja. Dostojanstevni u pobjedi i u porazu, sportski duh na vrhuncu, jačanje postojećih prijateljskih veza i stvaranje novih. Prava je divota pratiti naše male natjecatelje od njihovih početnih natjecanja unutar kluba pa sve do ovako ajmo ih nazvati važnih natjecanja za testiranje njihovog dosadašnjeg rada, te rada samoga kluba.

Na regionalnom prvenstvu za početnike koje se održalo 15. i 16.02. na zagrebačkim Utrinama nastupilo je sveukupno 213 natjecatelja iz 10 različitih klubova. HAPK Mladost je na natjecanje ukupno prijavio 40 natjecatelja, 27 muških i 13 djevojčica. Nekima je ovo natjecanje bio pravi test rada, a također mnogim još mlađim članovima kluba bila je ovo odlična odskočna daska za učenje o pravilima ponašanja za vrijeme trajanja natjecanja, te ih možemo pohvaliti kako je sve prošlo i iznad naših očekivanja.

Natjecanje je bilo podjeljeno u 3 djela, svaki dio sa 3 idnividualne discipline i jednom štafetnom utrkom. Osim osobnih rekorda osvojio se i određen broj medalja. Osvajači medalja u individualnim utrkama su:

 50 slobodno – Ivan Luketić – srebro

 100 mješovito – Maris Biličić – srebro

                                Ivan Luketić – bronca

 50 leptir – Matej Radić – srebro

 100 prsno – Maris Biličić – bronca

                         Ivan Luketić – srebro

200 slobodno – Maris Biličić – bronca

50 prsno – Maris Biličić – bronca

                     Ivan Luketić – bronca

100 leđno – Matej Radić – bronca

 U štafetnim utrkama naši plivači su se popeli na postolje čak 5 puta, od toga 3 puta na najviše postolje.

4*100 slobodno – Početnice 1 (Elezović,Rebić,Klečina,Biličić)srebro

                                   Početnici 1 (Mihaljević,Sappe,Radić,Luketić)zlato

 4*50 mješovito – Početnici 1 (Dolenec,Mihaljević,Radić,Luketić)zlato

 4*50 slobodno – Početnice 1 (Rebić,Elezović,Klečina,Biličić)bronca

                                  Početnici 1 (Radić,Sappe,Sadek,Luketić)zlato

Na kraju samoga natjecanja HAPK Mladost proglašen je za najuspješniji klub regionalnog prvenstva te su naši natjecatelji u pratnji svojih trenera primili pehar Regionalih prvaka.

Zaključno možemo reći kako smo ponosni na uspjehe našeg kluba i naših sportaša u novom desetljeću te se zahvaljujemo svima na potpori koju pružate ne samo svojoj djeci nego cijelom klubu.