Proglašenje 63. Trofeja Mladosti

Predsjedništvo HAŠK Mladost Sveučilišta u Zagrebu na sjednici održanoj 08.05.2014. godine, a na prijedlog Komisije za nagrade i priznanja donijelo je odluku da se za 2013. godinu proglase za…

Najbolju sportašicu – KATARINA RADOŠ (HAPK MLADOST)

Najbolji sportaš – IVAN LEVAJ (HAPK MLADOST)

Najbolji športski klub – HAPK MLADOST

Katarina Radoš jedna je od najboljih plivačica kluba koja kontinuirano postiže vrlo zapažene sportske uspjehe. Reprezentativka je Hrvatske. Državna prvakinja na 100 m leptir.

Ivan Levaj kao odličan student medicine posvetio se i plivanju te svojim upornim radom niže sve bolje rezultate. Osvajač je 5 mjesta 4×50 slobodno, na Europpskom prvenstvu, Herming (DEN) i 12 mjesta 50 m slobodno na Europskom prvenstvu, Herming (DEN).

Na listi uspješnosti klubova HPS-a u 2013. godini Hrvatski akademski plivački klub Mladost je zauzeo 2. mjesto u muškoj i ženskoj konkurenciji.Po tim kriterijima Mladost je i dalje među najuspješnim klubovima u Hrvatskoj.

Kao i svake godine, tako i prošle organizirali smo naš tradicionalni (41.) i vrlo uspješni međunarodni miting ”Mladost 2013” koji je od natjecateljske sezone 2013./14. uključen u HPS Grand Prix. Također, po šesti put klub je organizirao natjecanje ”Miting Žabac”koji je također od natjecateljske sezone 2013./14. uključen u HPS miniGrand Prix. Osim na regionalnim, državnim, europskim i svjetskim natjecanjima, HAPK Mladost je u 2013. godini nastupio i na brojnim međunarodnim i domaćim plivačkim natjecanjima usvim kategorijama i u 25 metarskim i u 50 metarskim bazenima.

U kratkim bazenina na Europskom prvenstvu u Herningu sudjelovali su Katarina Radoš, Ivan Levaj i Mislav Sever i postigli zapažene rezultate. Na kraju 2013. godine HAPK Mladost je ukupno imao 16 vrhunskih plivača prve tri kategorije prema kriteriju Hrvatskog olimpijskog odbora. I kategorija ( 11 ) I. Levaj, F. Krznarić, M. Sever, M. Mužek N. Roki, H. Capan, I. Capan, L. Sorić, M. Đuran, S. Imprić, A. Damjanić II kategorija ( 3 ) R. Šimunić, K. Radoš, I. Đuran III kategorija ( 2 ) K. Komlenić, L.Bobanac Mnogobrojni sportski rezultati u svim kategorijama prikazani su u pisanom izvješću. Unatoč svim problemima i teškoćama Klub je zacrtane programe u protekloj godini ostvario držeći se okvira trenutno raspoloživih materijalnih mogćnosti.