Pljesak za najmlađe natjecateljice i natjecatelje HAPK Mladost

Pljeskom s tribina smo u srijedu (14.12.) i u četvrtak (15.12.) pozdravili naše plivačice i plivače škole plivanja Hapk Mladost.

Prvog dana razveselili su nas najmlađi članovi iz male škole plivanja s malog bazena i članovi prve godine plivačke škole. Za početak su izmamili osmjehe i gromoglasni pljesak podrške prodefilirajući u klupskim majicama svečanim defileom predvođeni našom klupskom maskotom žabom, svi kao jedan, dok su najglasniji pljesak zaslužili plivajući 25m leđno. Tu su nam pokazali što su do sada, u ova tri mjeseca usvojili od starta, rada nogu, ruku, plivanja cijele tehnike leđno do ulaska u cilj. Odradili su svoj prvi nastup pred punim tribinama kao da su to već nekoliko puto izveli, veseli, pozitivno uzbuđeni i ponosni. Ponosni su svakako bili i roditelji kao i ostali njihovi navijači, ali naravno i mi treneri. Drugog dana natjecanja plivali su plivačice i plivači prva tri stupnja škole plivanja gdje su nam pokazali vještinu plivanja 25m leđno, 25m i 50m slobodno (kraul) .Posebno nas raduje kada veselo dotrče na start i s nestrpljenjem očekuju znak startera da pokažu svima koji su ih došli podržati što su sve do sada usvojili i što će još imati za pokazat nakon redovitog treniranja. Tu na red dolazite sada Vi roditelji da ih svojim pozitivnim stavom, primjerom i podrškom usmjerite i potičete na njihovom rastu i razvoju u pozitivnom okruženju kao što je ovo naše, najbolje škole plivanja u gradu Zagrebu.

Slobodno možemo reći da smo najbrojnija, najbolja i najuspješnija škola plivanja jer naši najmlađi plivači i plivačice uz tri  klupska natjecanja tijekom godine nastupaju na Zagrebačkim ligama i Regionalnim prvenstvima na kojima pojedinačno i u ukupnom plasmanu zauzimaju sami vrh. Osvojili su u ukupnom poretku sve dosadašnje  Zagrebačke lige i Regionalna prvenstva dajući svaki pojedinačko svojim uspješnim nastupima bod po bod za  svoj klub, kako u individualnim utrkama, tako i u štafetnim.

Tako je bilo i ove subote 16.12.2017.g. na zimskom plivalištu Mladost gdje se održalo natjecanje Zagrebačke lige za početnike, plivačice 2009. godište i mlađe i plivače 2008. godiše i mlađi.

Na natjecanju je nastupilo 6 plivačica i  13  plivača koji su se natjecali u konkurenciji stotinjak plivačica i plivača iz sedam zagrebačkih klubova. Ovo im je ove godine drugo natjecanje nakon Siska, međutim trebamo pohvaliti i nove natjecateljice i natjecatelje koji su im se priružili i po prvi put nastupili na natjecanju višeg nivoa. Svi do jednoga su na natjecanju pokazali pravi sportski duh, te svojim ponašanjem općenito, učinili svoje roditelje ponosnima, kao i svakako, nas trenere. Budući je na ovom natjecanju prije svega, uz pojedinačni nastup, najveći naglasak na TIM,  tim su u ženskoj ekipi činile: Tonka Brkljačić, Kaja Malezija, Laura Rakiđija, Katarina Starčević, Lucija Dujić i Luce Franičević, dok su dio muškog tima bili sljedeči plivači HAPK Mladost: Luka Rebić, Patrik Čukljek, Lovro Makar, Jakov Wozdecky, Vanja Miljanić, Ivan Mišetić, Jan Sušnik, Lovro Sorić, Karlo Petrić, Maro Kocković, Dante Perić, Lucijan Šute  i Luka Lončarić.

I za kraj, još jedan pljesak za prve nastupe naših najmlađih na klupskom natjecanju i Zagrebačkoj ligi za početnike od njihovih ponosnih trenera: Marka, Josipa, Vesne, Ozrena i Aristee.