ZG liga početnici – Zagreb, 27.05.2017.g.

U subotu, 27.5. završen je ljetni dio lige za početnike kroz 3. i 4. Kolo. Na domaćem terenu slavili su naši najmlađi natjecatelji osvojivši ukupno 6653,5 bodova ispred plivačica i plivača PK Dubrava, dok je treće mjesto s trostruko manjim brojem bodova osvojio Zagrebački plivački klub.

Bodove za svoj klub osvajali su svi natjecatelji koji su se plasirali u prvih 20 po disciplini, počevši od 45 bodova za prvo mjesto do 16 bodova za 20. mjesto, dok je plasman u štafetnim utrkama donosio duple bodove.  Tridesetak naših natjecatelja od ukupno 45 (14cura  i 31dječak) s koliko smo nastupili kao klub u konkurenciji dvjestotinjak plivačica i plivača iz 7 zagrebačkih klubova osvajali su bodove za ukupni plasman kluba, dok je ostalih petnaestak mlađih godišta debitiralo na natjecanju višeg ranga, bodrilo svoje kolege i stjecalo prva natjecateljska iskustva.

Posebno nas vesele i uvijek oduševe nastupi naših najmlađih u štafetnim utrkama. U muškoj konkurenciji plivači prve štafete osvojili su uvjerljivo prvo mjesto, plivači druge štafete drugo mjesto, plivačice prve štafete prvo mjesto, dok su u štafeti 8x50m slobodno plivačice i plivači prve štafete osvojili uvjerljivo 1. mjesto, druga štafeta 3. mjesto. To je ujedno bio i šlag na kraju i pečat za ukupno prvo mjesto i najuspješniji klub u kategoriji početnika, te veliki pehar pun bonbona kojeg su veselo dočekali i primili od prof. Draženke Šuše ispred Zagrebačkog plivačkog saveza.

Veselje se produžilo tradicionalnim kupanjem i skakanjem u bazen u klupskim majicama. Svi su na svoj način pridonjeli da i ove godine ponesemo titulu najuspješnijih u najmlađoj kategoriji, plivačice i plivači svojim marljivim radom i uspješnim nastupom, roditelji svojim pozitivnim stavom, podrškom i logistikom, te treneri svojom stručnošću, voljom i željom da prenesu sve pozitivne strane ovog lijepog i zdravog sporta.

Čestitamo svima na uspjehu i veselimo se novim izazovima!

Treneri plivačke škole HAPK Mladost