Otvoreno prvenstvo Hrvatske – Rijeka, 23.-25.06.2017.g.

Protekli vikend održano je Otvoreno prvenstvo Hrvatske i Slovenije na kojem su nastupili i naši članovi.

Zbog zgusnutog rasporeda na ovom natjecanju su nastupli u manjem sastavu i to: Ivan Capan, Filip Zelić, Filip Husnjak, Luka Planinc, Matea Sumajstorčić i Lea Knežević.

Muški dio ekipe je predvodio Filip Zelić koji je u disciplinama 200m slobodno, 400m slobodno i 200m leptir osvojio zlatne medalje, a na postolju mu se u disciplini 400m slobodno pridružio i Luka Planinc sa brončanom medaljom. Ivan Capan je u disciplinama 100m prsno i 200m mješovito također osvojio zlatne, a Filip Husnjak na dugoprugaškim 800m i 1500m slobodno srebrne medalje. Kod cura smo imali dvije predstavnice, Mateu Sumajstorčić koja je u disciplinama 200m i 400m slobodno osvojila zlatnu medalju, a u disciplini 800m slobodno ista joj je izmakla za manje od 7 desetinki. Lea Knežević je kao juniroka nastupila na ovom prvenstvu i u disciplini 200m leđno osvojila srebrnu medalju.

Ujedno, suradnjm Hrvatskog plivačkog saveza i Plavalne zveze Slovenije, ovo natjecanje je bilo prvo zajedničko Otvoreno prvenstvo Hrvatske i Slovenije, sa ciljem pojačavanja konkurencije među plivačicama i plivačima.

REZULTATI
 
 
teammladost